Wettelijke controle van uw jaarrekening

Als middelgrote en grote ondernemingen bent u verplicht om uw jaarrekening te laten controleren door een gecertificeerd accountant. De conclusie van de werkzaamheden leggen we vast in een controleverklaring.

Wanneer is de wettelijke controle een ‘moetje’?

U heeft een controleverklaring nodig als u twee boekjaren achter elkaar voldoet aan twee van onderstaande eisen:

 • De netto omzet is groter dan €15 miljoen euro.
 • Minimaal 50 medewerkers (Fte) in dienst 
 • Een balanstotaal van minimaal € 7,5 miljoen 

Heeft u geen wettelijke verplichting, maar wilt u toch profiteren van de voordelen van een controle?
Wij bieden een vrijwillige controle op uw jaarrekening aan.

  Waarom moet mijn bedrijf een controleverklaring hebben?

  Een getrouw beeld van de financiële situatie van uw bedrijf is niet alleen voor uzelf van belang. Aandeelhouders, krediet- en subsidieverstrekkers baseren hun beslissingen op uw jaarrekeningen. Ze moeten ervan uit kunnen gaan dat deze een waarheidsgetrouw beeld geeft. Daarom wordt een goedgekeurde controleverklaring alleen verstrekt door een gecertificeerde accountant die onafhankelijk is van uw bedrijf.  

  Controleverklaring door Keystone

  Tijdens het controleren van uw jaarrekening nemen we meteen de actuele wet- en regelgeving mee. Zaken waarvan u wellicht nog niet op de hoogte bent en u wel voordeel opleveren. Dat is onze toevoegde waarde als ervaren controlespecialist. We zeiden het al: de accountant die zichzelf terugverdient!

  Niet alleen door onze jarenlange ervaring, maar ook door de samenwerking met specialisten, hebben wij oog voor het optimaliseren van de financiele structuur binnen uw organisatie. 

  Heeft u een controleverklaring nodig? Maak kennis met onze Keystoners! 

  Vrijwillige controles

  Is uw bedrijf (nog) niet controleplichtig, maar wilt u meer inzicht in de beheersing van uw primaire bedrijfsprocessen, ook dan kunt u bij ons terecht voor een vrijwillige controle. Een vrijwillige controle geeft een goed inzicht in de interne beheersing van uw organisatie

  Bijvoorbeeld als:

  • de Raad van Commissarissen deze eis stelt;
  • een financier deze voorwaarde stelt.

  Overige Assurance opdrachten

  We hebben jarenlange ervaring in ons team waaronder ook het uitvoeren van diverse overige assurance opdrachten. Wij beschikken hierdoor over de expertise in het uitvoeren van overige assurance opdrachten

  Voorbeelden zijn:

  • NOW producten;
  • Subsidieverklaringen;
  • Rapport van feitelijke bevindingen;
  • Beoordelingsverklaringen.

  WIJ WERKEN VOOR

  Klanten aan het woord

  Als middelgroot familiebedrijf hechten wij grote waarde aan een goede accountant, een die past bij onze cultuur en een meerwaarde creëert door kennis en vakmanschap.Keystone neemt ons serieus, zijn proactief en nemen ons bij de hand als er complexe vraagstukken liggen en dat op een vriendelijke manier. Wat ons betreft gaan we nog jaren samen verder.

  Peter Huisman – Huisman Etech Groep

  Wij werken met Keystone Accountants vanwege de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, de proactieve en meedenkende houding alsmede de prettige en informele sfeer qua communicatie. De servicegraad is hoog en zaken worden snel en adequaat opgepakt. Al met al een fijne samenwerking!

  Danny van Eldik – Van der Valk International

  KENNIS MAKEN

  Ook een tevreden klant worden?

   

  We vinden een betrokken relatie met de klant belangrijk en richten ons daarbij op kwaliteit van die dienstverlening. Korte lijnen, zodat er snel geschakeld kan worden en een proactieve instelling. Neem vrijblijvend contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen. 

  Kennis maken - Vrijwillige controle

  12 + 3 =