fbpx

Wettelijke controle op de jaarrekening

Middelgrote en grote ondernemingen zijn verplicht om hun jaarrekening te laten controleren door een gecertificeerd accountant. De conclusie van de werkzaamheden komt tot uitdrukking in een controleverklaring. 

Wanneer is een wettelijke controle verplicht?

Ondernemingen hebben een controleverklaring nodig wanneer ze twee boekjaren achtereenvolgens in ieder geval voldoen aan twee van onderstaande eisen:

 • De netto omzet is groter dan €12 miljoen euro.
 • Minimaal 50 medewerkers (Fte) in dienst 
 • Een balanstotaal van minimaal € 6 miljoen 

Voldoet jouw bedrijf niet aan in ieder geval twee van deze eisen, dan bent u niet wettelijk verplicht om de jaarrekening te laten controleren. Wilt u toch een controle laten uitvoeren? Wij bieden ook een vrijwillige controle op de jaarrekening aan.

  Waarom moeten bedrijven een controleverklaring hebben?

  Een jaarrekening dient een getrouwe weergave te zijn de financiële situatie van uw bedrijf voor externe partijen zoals aandeelhouders, kredietverstrekkers en subsidieverstrekkers. Deze partijen kunnen met een controleverklaring erop vertrouwen dat de jaarrekening een getrouw beeld geeft van de financiële situatie van het bedrijf. Een controleverklaring mag alleen verstrekt wordt door een gecertificeerd accountant die onafhankelijk is van uw bedrijf.  

  Wanneer de in het jaarverslag opgenomen jaarrekening een getrouw beeld geeft volgt een goedkeurende controleverklaring. Het kan ook voorkomen dat u een anders luidende controleverklaring krijgt. Vanzelfsprekend zullen wij dit met u van tevoren bespreken.  

  Controleverklaring bij Keystone Accountants

  Wij leveren topkwaliteit tegen een betaalbare prijs. Dit komt omdat wij onze volledige focus hebben gelegd op het controleren van jaarrekeningen. Als controlespecialisten integreren wij de wet- en regelgeving in het controleproces, om deze efficiënt en effectief te laten verlopen. Op deze manier ervaart u de toegevoegde waarde van een ervaren controlespecialist.

  Door onze jarenlange ervaring en samenwerking met specialisten hebben wij ook oog voor fiscale aspecten en het optimaliseren van de structuur binnen de organisatie.  

  Jaarrekening laten controleren en een controleverklaring nodig? 

  Vrijwillige controles

  Is uw bedrijf (nog) niet controleplichtig, maar wilt u meer inzicht in de beheersing van uw primaire bedrijfsprocessen, ook dan kunt u bij ons terecht voor een vrijwillige controle. Een vrijwillige controle geeft een goed inzicht in de interne beheersing van uw organisatie

  Bijvoorbeeld als:

  • de Raad van Commissarissen deze eis stelt;
  • een financier deze voorwaarde stelt.

  Overige Assurance opdrachten

  We hebben jarenlange ervaring in ons team waaronder ook het uitvoeren van diverse overige assurance opdrachten. Wij beschikken hierdoor over de expertise in het uitvoeren van overige assurance opdrachten

  Voorbeelden zijn:

  • NOW producten;
  • Subsidieverklaringen;
  • Rapport van feitelijke bevindingen;
  • Beoordelingsverklaringen.

  WIJ WERKEN VOOR

  Klanten aan het woord

  Als middelgroot familiebedrijf hechten wij grote waarde aan een goede accountant, een die past bij onze cultuur en een meerwaarde creëert door kennis en vakmanschap.Keystone neemt ons serieus, zijn proactief en nemen ons bij de hand als er complexe vraagstukken liggen en dat op een vriendelijke manier. Wat ons betreft gaan we nog jaren samen verder.

  Peter Huisman – Huisman Etech Groep

  Wij werken met Keystone Accountants vanwege de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, de proactieve en meedenkende houding alsmede de prettige en informele sfeer qua communicatie. De servicegraad is hoog en zaken worden snel en adequaat opgepakt. Al met al een fijne samenwerking!

  Danny van Eldik – Van der Valk International

  KENNIS MAKEN

  Ook een tevreden klant worden?

   

  We vinden een betrokken relatie met de klant belangrijk en richten ons daarbij op kwaliteit van die dienstverlening. Korte lijnen, zodat er snel geschakeld kan worden en een proactieve instelling. Neem vrijblijvend contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen. 

  Kennis maken - Vrijwillige controle

  11 + 9 =