fbpx

Vrijwillige controle op de jaarrekening

Een jaarrekening moet voor haar stakeholders (aandeelhouders, financiers etc.) een helder beeld van de financiële situatie van uw bedrijf geven. Ons team is betrokken bij u en uw onderneming. Onze aanpak is gericht op een goede samenwerking, zowel met u en uw team als binnen onze eigen teams. Daarom zijn de lijnen kort en de communicatie helder.

Vrijwillige controle op de jaarrekening

Het is van toegevoegde waarde voor uw bedrijf om een controle uit te laten voeren op de jaarrekening. Dit geldt ook voor uw bedrijf als u niet wettelijk verplicht bent om de jaarrekening te laten controleren. Wanneer u niet aan deze verplichting hoeft te voldoen, dan spreken we van een vrijwillige controle.

 

De voordelen

Waarom een vrijwillige controle laten uitvoeren? De jaarrekening vrijwillig laten controleren terwijl dit niet verplicht is, kan meerdere voordelen met zich meebrengen:

 • U geeft daarmee aan dat de financiële situatie van uw organisatie op orde is;
 • Meer zekerheid over de getrouwheid van de jaarrekening;
 • U bent transparant naar het maatschappelijk verkeer, zoals stakeholders.

 

Redenen

Naast het feit dat het meerwaarde kan bieden voor uw organisatie, zijn er ook bepaalde redenen waarom een vrijwillige controle uitgevoerd dient te worden:

 • Het kan een eis zijn vanuit de Raad van Commissarissen;
 • Het kan van toegevoegde waarde zijn wanneer u een subsidie of een lening aan wilt vragen;
 • Een externe financiële verstrekker kan hiernaar vragen.

 

Vrijwillige controle uitvoeren door Keystone Accountants

Met een vrijwillige controle schept u een helder beeld over de financiële positie van uw bedrijf. Het geeft vertrouwen en het kan u helpen bij het versterken van de organisatie, want goed kan altijd beter. Doordat we ons bij Keystone Accountants voornamelijk focussen op het controleren van jaarrekeningen, kunnen we altijd topkwaliteit garanderen tegen een betaalbare prijs. Zo doen wij waar wij goed in zijn en u waar u goed in bent: ondernemen.

  Vrijwillige controle laten uitvoeren door Keystone Accountants?

  Wettelijke jaarrekeningcontroles

  Is uw bedrijf controleplichtig? De jaarrekening is voor de gebruikers een belangrijke bron van informatie over de onderneming. Middelgrote- en grote ondernemingen zijn verplicht om hun jaarrekening te laten controleren door een accountant met een Wta-vergunning.

  Criteria:

  • De netto omzet > €12 miljoen;
  • Een balanstotaal > €6 miljoen;
  • Gemiddeld aantal fte’s > 50.

  Overige Assurance opdrachten

  We hebben jarenlange ervaring in ons team waaronder ook het uitvoeren van diverse overige assurance opdrachten. Wij beschikken hierdoor over de expertise in het uitvoeren van overige assurance opdrachten

  Voorbeelden zijn:

  • NOW producten;
  • Subsidieverklaringen;
  • Rapport van feitelijke bevindingen;
  • Beoordelingsverklaringen.

  WIJ WERKEN VOOR

  Klanten aan het woord

  Als middelgroot familiebedrijf hechten wij grote waarde aan een goede accountant, een die past bij onze cultuur en een meerwaarde creëert door kennis en vakmanschap.Keystone neemt ons serieus, zijn proactief en nemen ons bij de hand als er complexe vraagstukken liggen en dat op een vriendelijke manier. Wat ons betreft gaan we nog jaren samen verder.

  Peter Huisman – Huisman Etech Groep

  Wij werken met Keystone Accountants vanwege de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, de proactieve en meedenkende houding alsmede de prettige en informele sfeer qua communicatie. De servicegraad is hoog en zaken worden snel en adequaat opgepakt. Al met al een fijne samenwerking!

  Danny van Eldik – Van der Valk International

  KENNIS MAKEN

  Ook een tevreden klant worden?

   

  We vinden een betrokken relatie met de klant belangrijk en richten ons daarbij op kwaliteit van die dienstverlening. Korte lijnen, zodat er snel geschakeld kan worden en een proactieve instelling. Neem vrijblijvend contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen. 

  Kennis maken - Vrijwillige controle

  1 + 12 =